Bra städtips för dig som har husdjur

Städa måste alla oavsett storlek på boendet och hur många som finns i hushållet. Har du dessutom husdjur som drar in smuts bör du städa extra noga. Varken katter eller hundar vet att de bör duscha eller åtminstone tvätta av sina tassar. Alla katter är inte utekatter, och då blir de inte lika smutsiga som utekatter eller hundar, som mer än gärna lägger sig i en dyngpöl. Katter är även mer renliga än hundar, men båda dessa djur fäller hår och det fastnar lätt på möbler och längs med väggar och golvlister när de rör på sig.

Detta kan du tänka på om du har husdjur

Ha gärna en stadig och tålig matta precis innanför dörren, där hunden kan torka av sina tassar, även en handduk är bra att ha i hallen för att torka av blöta tassar. Det finns också bra mattor att ha vid kattlådan, då stannar sanden på den och sprids inte ut på golven. Det är också viktigt att dammsuga ofta när djur finns i hemmet, särskilt där hunden och katten ofta ligger. Du kan även ha ett tyg som täcker soffan och fåtöljen där djuren trivs, den tar du lätt bort när du väntar besök. Tömma kattlådan ska helst göras minst en gång om dagen och den ska även rengöras regelbundet med milt rengöringsmedel och vatten. Häll på lite bikarbonat varje gång du tömmer lådan för bättre lukt.

Anlita städhjälp är ett bra tips

Det finns många bra städfirmor som gör din vardag till glädje genom att städa din bostad, läs mer hos freska där kan du se vilka olika städtjänster de erbjuder och du vet väl att du kan använda dig av RUT-avdraget om du låter en städfirma städa i ditt hem?

Bra saker att köpa som underlättar städningen

När du varit ute med hunden, tänk då på att inte ta av den kopplet innan du torkat av tassarna ordentligt. Hundar springer ofta rakt in i bostaden, och ruskar gärna av sig smutsen. Lär hunden vacker tass och ge den lite godis när den lyckats med det, då brukar det gå lättare. Katter brukar vara ute själva och kanske kommer in via en kattlucka, då är det inte lätt att fånga den för att torka av tassarna, men det går även att locka en katt med godis. På prylsajten M3 finns det många tips på fler prylar som underlättar städningen när du har husdjur. Det kan till exempel gälla bra sprayer som gör att det luktar bättre inomhus, olika tyger och filtar som du kan över möblerna för att förhindra att djurhår på dem. Det finns även många bra borstar som tar bort djurhår på möblerna att köpa på sajten.

Golven är viktiga

Om du har husdjur är golven väldigt viktiga att städa ofta, dammsuga helst varannan dag för att hålla dem rena. Våttorka golven bör du göra minst en gång i veckan. Det finns bra rengöringsmedel som är antibakteriella och som tar bort smutsfläckarna på djupet. Du kan även använda en rengöringssprej direkt när du ser fläckar på golven. Vädra även varje dag om du har husdjur i bostaden, det är viktigt för att få in frisk luft och få bort den lukt som husdjuren lämnar efter sig.