Tillbehör för djurälskaren

Husdjur har alltid varit populärt i Sverige och världen över. Hundälskare skaffar en bästa vän för livet medan reptilälskaren har ormar och ödlor från olika delar av världen. Det finns något husdjur för alla! Husdjur kan verkligen göra livet roligare och bidra till glädjen i vardagen.

Allt fler skaffar husdjur

Många påverkades starkt av pandemin som slog till 2020 vilket ledde till en boom för husdjursbranschen då allt fler valde att skaffa husdjur. Trots att många hade husdjur även innan pandemin blev det många som fick lov att arbeta hemifrån vilket möjliggjorde för allt fler att skaffa nya djurvänner. Den ökade efterfrågan av husdjur har även lett till en ökad efterfrågan på tillbehör för djur. Oavsett om du har en hund, en sköldpadda eller en häst krävs det tillbehör för att ta hand om djuret på bästa möjliga sätt. Förutom att husdjur kan göra vardagen roligare kan de även var ett enormt stöd i svåra tider. Många som mår psykiskt dåligt mår bra av att ha ett husdjur att ta hand om på dagarna. Det kan ge dem en anledning att gå upp på morgonen och en anledning att gå ut på promenader. Oavsett vilken anledning du har för att skaffa ett husdjur är det viktigt att du skaffar alla tillbehör du behöver för att ta hand om ditt djur på bästa möjliga sätt.

Tillbehör till husdjur

Vilka tillbehör du behöver skaffa beror självklart på vilket husdjur du har eller planerar att införskaffa för att bli ett tillskott till familjen. Hundägare och kattägare kan exempelvis behöva skaffa koppel, mat- och vattenskålar, leksaker, bäddar och filtar. Utöver det tillkommer det även saker som regelbundet behöver köpas in för att ta hand om hunden eller katten, så som mat, bajspåsar och godis. Vissa husdjur kräver fler tillbehör än andra och reptiler kräver i regel en hel del tillbehör som startkostnad. Terrarium, lyse, värme och inredning är grundläggande delar för att du ska skapa ett optimalt hem till din nya vän.

Roliga tillbehör för dig som gillar djur

Förutom tillbehör till husdjur finns det även en hel del tillbehör för dig som gillar djur men kanske inte har något eget husdjur! Du hittar mobiltillbehör så som skal med olika djurmotiv som kan vara roligt för dig som är extra förtjust i något speciellt djur. Det finns även mängder av tavlor, inredning och övriga prylar med djurmotiv som kan ge ditt hem ett hemtrevlig intryck även fast du kanske inte har några egna husdjur. Det kan bli ett sätt för dig att uttrycka din kärlek för djur och visa din personlighet i sakerna du omger dig med. Vackra djurmotiv kan även ge din bostad ett hemtrevligt och lite exotiskt intryck som kan vara trevligt för ögat.

Bra städtips för dig som har husdjur

Städa måste alla oavsett storlek på boendet och hur många som finns i hushållet. Har du dessutom husdjur som drar in smuts bör du städa extra noga. Varken katter eller hundar vet att de bör duscha eller åtminstone tvätta av sina tassar. Alla katter är inte utekatter, och då blir de inte lika smutsiga som utekatter eller hundar, som mer än gärna lägger sig i en dyngpöl. Katter är även mer renliga än hundar, men båda dessa djur fäller hår och det fastnar lätt på möbler och längs med väggar och golvlister när de rör på sig.

Detta kan du tänka på om du har husdjur

Ha gärna en stadig och tålig matta precis innanför dörren, där hunden kan torka av sina tassar, även en handduk är bra att ha i hallen för att torka av blöta tassar. Det finns också bra mattor att ha vid kattlådan, då stannar sanden på den och sprids inte ut på golven. Det är också viktigt att dammsuga ofta när djur finns i hemmet, särskilt där hunden och katten ofta ligger. Du kan även ha ett tyg som täcker soffan och fåtöljen där djuren trivs, den tar du lätt bort när du väntar besök. Tömma kattlådan ska helst göras minst en gång om dagen och den ska även rengöras regelbundet med milt rengöringsmedel och vatten. Häll på lite bikarbonat varje gång du tömmer lådan för bättre lukt.

Anlita städhjälp är ett bra tips

Det finns många bra städfirmor som gör din vardag till glädje genom att städa din bostad, läs mer hos freska där kan du se vilka olika städtjänster de erbjuder och du vet väl att du kan använda dig av RUT-avdraget om du låter en städfirma städa i ditt hem?

Bra saker att köpa som underlättar städningen

När du varit ute med hunden, tänk då på att inte ta av den kopplet innan du torkat av tassarna ordentligt. Hundar springer ofta rakt in i bostaden, och ruskar gärna av sig smutsen. Lär hunden vacker tass och ge den lite godis när den lyckats med det, då brukar det gå lättare. Katter brukar vara ute själva och kanske kommer in via en kattlucka, då är det inte lätt att fånga den för att torka av tassarna, men det går även att locka en katt med godis. På prylsajten M3 finns det många tips på fler prylar som underlättar städningen när du har husdjur. Det kan till exempel gälla bra sprayer som gör att det luktar bättre inomhus, olika tyger och filtar som du kan över möblerna för att förhindra att djurhår på dem. Det finns även många bra borstar som tar bort djurhår på möblerna att köpa på sajten.

Golven är viktiga

Om du har husdjur är golven väldigt viktiga att städa ofta, dammsuga helst varannan dag för att hålla dem rena. Våttorka golven bör du göra minst en gång i veckan. Det finns bra rengöringsmedel som är antibakteriella och som tar bort smutsfläckarna på djupet. Du kan även använda en rengöringssprej direkt när du ser fläckar på golven. Vädra även varje dag om du har husdjur i bostaden, det är viktigt för att få in frisk luft och få bort den lukt som husdjuren lämnar efter sig.

Att ha husdjur – att tänka på

Det här med husdjur har en del sidor man bör tänka på innan man tar beslut om att skaffa ett.

Många djur behöver tas ut i naturen, särskilt hundar men även katter, kaniner och andra fyrbenta behöver komma ut och få ljus och kanske äta gräs eller jaga en fluga eller två.

En hund kräver, som du säkert vet, mer passning än till exempel en guldhamster eller ett akvarium men alla djur behöver matas och göras rena (de själva eller deras bon). En hund behöver dock promenader, motivationsträning, uppfostran och sällskap. Det går att läsa mycket om de specifika rasernas särskilda anlag och behov, och det rekommenderar jag att du gör innan du faller för en särskild hund. Om du har tankar på att skaffa en hund så tänk gärna också på vad som händer om du själv skadar dig eller får någon sorts problem som kan drabba din fysiska förmåga länk till deras hemsida, då är det toppen om du har någon i din närhet som kan hjälpa till under en kortare period.

En katt klarar sig bättre utan sällskap av människan i de flesta fall men också de är i behov av trygghet och bekvämligheter. En katt som går ut själv kan vara lockande att ha som sällskap men kan också irritera grannskapet då de gärna använder sandlådor eller rabatter som toalett. De jagar också fåglar, vilket är mindre charmigt än det faktum att de jagar möss. Det finns även en hel del raskatter som har liknande behov som hundar, även om de inte agerar likadant. Den kan också tas ut på promenad med koppel, det brukar gå bra då de vant sig. Men innekatten behöver leka. Tänk dig en katt som inte leker med sin matte eller husse – den lär hitta på bus och irritera sin ägare ganska mycket därför att den har behov av och är gjord för jakt och lek.

Samma gäller i hög grad hundar, lite beroende på ras, men de behöver alla motiveras för att må bra. Den behöver veta vad ägarna – dess flock – vill ha av den för att känna sig trygg och den behöver känna sig älskad och bekräftad. När man är ute med hunden finns många möjligheter till lek och stoj, vilket hunden älskar https://www.aftonbladet.se/halsa/a/a2v855/trana-med-din-hund men där finns också en del obekväma faktorer. En är så klart att du som ägare måste plocka upp hundens avföring. En annan är att du faktiskt inte får ha hunden utan koppel på särskilt många ställen. Till exempel får du inte ha hunden lös i skogen då det finns ungar till de vilda djuren. Det innebär att du kommer att få gå långa promenader med din hund. Även små hundar behöver gå långa sträckor för att känna sig tillfreds och för att få utlopp för sin energi. Har du inte hundra procent pli på hunden bör du inte ha den lös alls, men gärna ett flexibelt koppel som når långt. Hundar har instinkter som kan vara svåra att stå emot för en hund, där jaktinstinkten får den att jaga efter en doft vad du än säger.

Hundhår som ger hundår

Många har passat på att skaffa husdjur så här under pandemin när vi ska hålla oss hemma. Många längtade redan innan efter att skaffa en hund eller katt och vissa insåg under tiden som vi tillbringade hemma att det saknades ett sällskap. Även om hundar och katter har förutsättningar för att vara människans bästa vän finns det saker som många inte tänkte på när väl hundvalpen eller kattungen kom hem. Nämligen pälsen.

Att djuren ska rastas och matas har de flesta koll på och är en del av det som gör att vi längtar efter husdjur och trivs så bra med att ha en hund eller katt hemma. Men vid sidan av allt det där så blir man snart varse om att det är mer kring ett djurliv än bara det sällskapliga. Många hundar och katter fäller stora mängder päls och ett nystädat hem kan upplevas smutsigt på bara några timmar. Pälsen sätter sig i tyget på möbler och kläder och letar sig in under soffan. Arbetet med att försöka bli av med pälsen kan kännas oändligt och gå ut över kärleken till den nya familjemedlemmen. Fokusera på vad det var som lockade med att skaffa just ert husdjur och fortsätt läsa för att eliminera de tankar och känslor som uppkommit nu när det lilla livet anlänt till ert hem. Att äga husdjur ska fortfarande vara lustfyllt och skänka glädje och mening till livet.

Det finns mängder av tips för att hålla hemmet rent även med ett husdjur och framförallt lukten är något som många reagerar på. Många knep går att göra med vanliga bakartiklar som finns hemma i skafferiet och husmorsknep är i många fall effektiva. Det kan så klart vara en bra idé att testa något av dessa knep och att se till att regelbundet vädra ur rummen kan göra underverk och få bort den allra starkaste lukten. Men pälsen och smutsen som djuren drar in är svårare att hålla borta. Att kamma och hålla efter sitt husdjur är såklart ett bra sätt men det är inte alltid så lätt att få med sig all päls och arbetet kan kännas förgäves. Låt istället länk till hemfrid ta hand om städningen och se till att bli av med pälsen på riktigt. Så medan du är ute på promenad kan Hemfrid se till så ditt hem känns rent och fräscht igen. Hemfrid är experter på alla typer av husdjurspäls och städning av hem med husdjur så du slipper beställa hem dyr utrustning specialanpassad för just päls och smuts. Att rolla bort pälsen från byxorna är ett oändlighetsjobb och ofta bara toppen av isberget. Hemfrid städar bort pälsen från grunden och hjälper dig undvika att håret yr runt och dras med i kläder och möbler.

Se till att glädjen med att skaffa husdjur håller sig till just glädje och inte övergår i frustration över allt extraarbete som det innebär. Låt någon annan ta hand om det som du inte vill eller klarar av och håll ditt hem skinande rent även med ett husdjur där hemma.

Skapa en djursäker uteplats

Under sommarhalvåret blir uteplatsen den mest omtyckta platsen i hemmet. De flesta vill spendera så mycket tid som möjligt på altanen eller uteplatsen när det svenska vädret tillåter. Den efterlängtade grillen, utemöblerna och dekorationen plockas fram till sommarens många grillkvällar. Det är dock inte bara vuxna som gillar att umgås kring grillen. Även nyfikna djur söker sig till den värmande grillen. Se därför till att du skapar en plats som är säker för både djur och människor. Här får du de bästa tipsen för detta.

Skydda grillen

Det är ditt ansvar att hålla rätt på din uteplats för djurens skull. Även små barn kan göra sig illa på sakerna som finns på uteplatsen. Det finns exempelvis en risk för att djur ska komma åt den varma grillen. Idag väljer många att ha en grill på uteplatsen och för många är grillad mat synonymt med sommar. Förr var det inte lika vanligt att grilla, men tack vare smidiga och säkra gasolgrillar är det enkelt och snabbt att äta grillad mat varje dag när vädret tillåter. Kolgrillen är dock en klassiker som fortfarande används flitigt. Många väljer att ha både en kolgrill och en gasolgrill för att kunna variera efter behov. Hos Bluegaz hittar du massor av högkvalitativa grillar i olika varianter och storlekar. Här hittar du även smarta grilltillbehör som kommer att göra grillsäsongen extra trevlig. Oavsett vilken grill du väljer är det viktigt att du skyddar den ordentligt från nyfikna djur. Grillen är varm och innebär en risk för brännskador. Du som har en grill måste därför se till att du använder den på ett säkert sätt för djurens skull. Det handlar främst om att ha sunt förnuft när du använder den. Lämna exempelvis aldrig en tänd grill utan uppsikt. När du har grillat färdigt ska du släcka grillen ordentligt och låta den stå ute med locket på tills nästa gång den ska användas. Se även till att rengöra grillen från fett eftersom kombinationen av gasol, värme och fett är en brandrisk. Om du använder en gasolgrill bör du se till att stänga av gasolen efter användning. Stäng av på rätt sätt, det vill säga på gasolbehållaren och inte på grillen, efter användning. Innan användning bör du kontrollera att grillen är CE-märkt vilket innebär att den är godkänd av en oberoende part. Samtliga grillar från Bluegaz är CE-märkta och mycket säkra att använda på uteplatsen. Om du har husdjur kan du även skydda djuren från grillen genom att ha ett staket runt den som du sätter upp efter användning när grillen fortfarande är varm.

Undvik farliga föremål

Det är vanligt att fylla uteplatsen med dekorativa och användbara föremål, men du bör försäkra dig om att de är djursäkra. Undvika att lämna kvar vassa eller skadliga föremål på uteplatsen efter användning. Grillbestick, tändvätska, värmeljus och olika ömtåliga föremål bör helst inte finnas på uteplatsen utan uppsikt. Du bör även vara försiktig med vissa växter eftersom de kan vara giftiga. Om du har infravärme på uteplatsen måste även den stängas av efter användning.

Bli av med parasiter och ohyra

djur som kliar sig
Våra små älsklingar kommer ibland hem med ovälkomna gäster, och det är mycket vanligt att till och med innekatter ibland drabbas av till exempel loppor och mask. Hur otrevligt eller äckligt man kanske tycker att det är så är det relativt lätt att göra någonting åt saken om man bara är utrustad med rätt produkter.

Som djurägare har man ett ansvar att alltid ge sina hunder och katter den bästa omvårdnaden, och genom att handla hem ett sortiment från apohem.se kan man enkelt få bukt på alla små inkräktare. Här ska vi nu ta en titt på några av de vanligaste.

Loppor

Har hunden eller katten börja klia sig ovanligt mycket? Har du kanske själv upptäckt små bett på kroppen, ungefär som mindre myggbett men ofta två och två åt gången? Grattis, du har blivit med loppor!

Loppor lever fritt i naturen och både hundar och katter kan drabbas av dem. Även om dessa små kryp kan bita en människa så är de inte farliga och man kan inte ”smittas” av sitt husdjur. Eftersom loppor har en livscykel som består av ägg – larver – loppor – ägg så bör man behandla både sitt djur och sitt hem så att cykeln bryts permanent. Det första man bör göra är att inspektera hundens eller kattens päls, och man kan se lopporna med blotta ögat liksom deras ägg och avföring som ser ut som små prickar på huden nära pälsens rötter.

Det finns mycket effektiva medel, bland annat av Frontline, som kommer i form av ampuller med vätska som man sätter på huden i djurets nacke. Det är viktigt att pälsen inte blir blöt under de kommande dygnen då medlet sprider sig över hela huden och sedan tar kål på lopporna och förebygger nya invasioner i upp till fem veckor. Samtidigt bör man tvätta alla kuddar och filtar som djuret sovit på, liksom dammsuga hemmet för att se till att äggen försvinner.

Vissa djur kan vara känsliga mot loppmedel och då kan man alternativt schamponera dem med specialschampon som är milda mot huden, eller sätta på dem ett halsband som fungerar avstötande.

Mask

Både hundar och katter kan drabbas av inälvsmask och de vanligaste sorterna är spolmask och bandmask. Har djuret drabbats av loppor så kan bandmasken följa med då loppan fungerar som en mellanvärd, och några av symptomen är att djuret får en svullen buk, kliar sig mycket i baken och får en matt päls. Man kan också se masken i avföringen och bandmask syns ofta runt anusöppningen som små vita riskorn. Bland de vanligaste medicinerna mot mask hör Drontal, Droncit, och Milbemax och de ges som vanliga tabletter. Om vovven eller kissen inte är samarbetsvillig finns det fiffiga tablettingivare som snabbt gör jobbet och har man bara en god liten muta efteråt så är allt snart förlåtet.

Fästingar

Fästingar utgör det största hotet mot både djur och människor då de kan bära den farliga infektionssjukdomen borrelia. Gör det till en daglig rutin att alltid inspektera ditt husdjur efter att det har varit ute och om du behöver avlägsna en fästing ha alltid handskar på dig för att inte smittas. Det finns olika medel mot fästingar som man kan applicera direkt på, liksom särskilda pincetter som man kan avlägsna dem med.

Fira ditt älsklingsdjurs födelsedag

Har du något husdjur som du tycket väldigt mycket om som exempelvis en hund, katt, fågel, kanin eller kanske en häst vill du förmodligen ge ditt husdjur något extra på dess födelsedag. Även om husdjuret kanske inte uppskattar massor av folk så är det ändå ett bra tillfälle att bjuda hem lite folk för att äta tårta och umgås. Då finns det också en chans att ditt husdjur får en del presenter från besökarna och det gillar alla, både människor som djur.

Att fira sitt husdjurs födelsedag kräver oftast inga stora förberedelser. Självklart ska husdjuret få sin älsklingsrätt till middag och sedan också en tårtbit från dintårta.se, där du kan köpa specialdesignade tårtor för alla tillfällen. Här kan du bland annat beställa tårta med ett foto av ditt husdjur eller en tårta som helt enkelt är designad som ditt husdjur. Hos Din tårta kan du förstås även beställa tårta till andra högtider som exempelvis bröllop, dop, din egen födelsedag, för att fira på arbetet eller för att fira en vinst. Det finns många skäl att bjuda på en tårta och då kan det vara roligt att kunna köpa en speciell tårta, designad endast för dig eller det speciella tillfället.

Förslag på presenter till ditt husdjur

När ditt favorithusdjur fyller år vill du förmodligen också köpa någon fin present som du kan ge på födelsedagen, utöver en tårta. Vilken typ av present som passar ditt husdjur beror lite på vad du har för husdjur. Om du har en hund kan en skön filt vara uppskattat, även om inte hundar heller gillar mjuka paket. I de hårda paketen finns de roliga leksakerna som ben, bitleksaker, roliga klockor, en boll eller något annat fyndigt som ger hunden en trivsam stund. Har du en katt kan en klösbräda vara en bra present så katten inte använder sig av soffan då den ska vässa klorna. Katter gillar också bollar men de är ganska enkla så det går också att göra en egen kattleksak av exempelvis ett garnnystan.

Har du en kanin har du förmodligen också en kaninbur som du kan köpa någon rolig inredningsdetalj till som exempelvis en spegel. Kaniner äter normalt inte tårta på sin födelsedag, på grund av att de har känslig ämnesomsättning, men att ge sin kanin lite morötter är helt okej då den fyller år.

Om det är din häst som fyller år så är presenttipset en skön ryktborste, som får hästen att njuta då du ryktar den, eller en ny skön och mjuk filt. Som födelsedagsmat rekommenderas ett äpple, vilket hästar är mycket förtjusta i.

Att värna om ditt husdjur

Det finns också andra bra saker som du kan ge till ditt husdjur på dess födelsedag. Ett exempel är att du investerar i en djurförsäkring för ditt husdjur så att det får den bästa omvårdnaden om den blir sjuk eller är med om en olycka. Med en bra djurförsäkring har du alltid tillgång till den bästa sjukvården utan att du själv behöver betala stora sjukvårdsräkningar för husdjurets vård.

Nyhetsbrev för djurfantasten

bild på djur i telefonen

Många gillar djur, både tama och vilda. Men för att hålla sig uppdaterad om sina favoritdjur kan det vara värt att läsa nyhetsbrev och på så sätt bilda sig en egen uppfattning om det aktuella läget. Häng med på en insyn i nyhetsbrev för dig som djurvän där vår inspiration är hämtat från paloma.se kan få hjälp med att skapa egna nyhetsbrev med hjälp av färdiga mallar!

Vad är ett nyhetsbrev?

Ett nyhetsbrev när det gäller att följa djur kan handla om många faktorer. Man kan till exempel gilla att:
Följa vetenskapen och nya rön om djur samt få information om nyligen upptäcka djurarter.
Få skötselråd om ens husdjur.
Få rabatter och kunderbjudanden hos djuraffärer.
Få vetskap om olika äventyrsresor där djuren är en del av behållningen.
Få uppdateringar om olika djurparker och deras respektive situation.

Ett nyhetsbrev kan dimpa ner i brevlådan eller komma i digital form via mejlen.

Vetenskap om djur
För att få reda på mer om biologi och zoologi kan du följa olika djurorganisationer och intresseföreningars nyhetsbrev. Är du medlem i en förening så får du i de flesta fall automatiskt nyhetsbrevet hemskickat till dig. Fördelen är också att du på medlemsmötena kan träffa likasinnade och diskutera det gemensamma intresset med varandra.

Skötselråd om ens husdjur

Följ djurföreningar för respektive art; det finns till exempel kennelklubben för hundar och Sverak för katter. Det kan också vara bra att följa återförsäljare för djurtillbehör.

Rabatter och kunderbjudanden hos djuraffärer
Som rubriken lyder så är det värt att följa djuraffärers nyhetsbrev för att få tillgång till rabatter och kunderbjudanden. Ibland kan det finnas rabattkoder utskrivna i nyhetsbrevet. Det är enkelt att följa stora kedjor som har många lokala återförsäljare.

Äventyrsresor och information om dessa
Gillar du att åka utomlands och att titta på djur så är en safaritripp utmärkt. En oslagbar kombination där du samtidigt som du får se vilda djur även får uppleva ett exotiskt land och klimat. Följ olika resebolag och turistorganisationer som kan anordna resepaket där du får allt serverat. Nyhetsbrevet kan förklara när olika resedatum inträffar, vad som är viktigt att packa och om eventuella vaccinationer som är nödvändiga.

Djurparker och deras aktuella situation
Man kan följa exempelvis Parken Zoo och Kolmården för att få reda på mer om ställena och vad de erbjuder. Vilka djur har de att förevisa? Vilka övriga attraktioner finns? Vilka nysatsningar kommer att göras inom en inte alltför avlägsen framtid? Hur ser säkerheten ut? Dessa är ett urval av frågor som kan besvaras av ett nyhetsbrev.

Förhoppningsvis är din insikt nu större!

Världens konstigaste djur

Visst är naturen underbar. Inte bara växtligheten utan även olika djurarter, kända som okända. Genom de naturprogram som visas på tv lär vi känna några av dem, men vilka är de mest konstiga? En del tycker till exempel att en vandrande pinne inte är särskilt unik, då de har dem som husdjur, medan andra kan tycka att dessa insekter är väldigt märkliga. För att fortsätta på den linjen kan vi ta vandrande blad, som ser ut som ett blad och som på sätt och vis liknar en gräshoppa.

Att göra en topplista över konstiga djur är svårt, eftersom vi människor ofta tycker olika. För många är flygfisken en ovanlig syn, fritidsfiskaren med vana från havet tycker inte att det är så särskilt. I Sverige tycker vi inte att älg är något ovanligt, medan tyskar vallfärdar hit för att beskåda skogens konung. I Sydostasien anses inte kobran som något jättefarligt djur, medan en turist skulle få skrämselhicka av den. Vad som anses vara konstigt är alltså väldigt beroende på människors egna erfarenheter.

På land

Den mycket märkliga stjärnmullvaden lever i nordligaste delarna av Nordamerika ner till nordöstra USA. Dess nos är formad som en stjärna och just därför kallas den star-nosed mole på engelska. Den uppseendeväckande nosen består av inte mindre än 22 stycken tentakler som är rosa eller svagt röda. Dessa tentakler förstärker djurets luktsinne och gör det möjligt att även lukta under vatten samtidigt som de kan användas som känselspröt. Dessa väl utvecklade kroppsfunktionerna kan mycket gott komma till pass då Stjärnmullvaden är helt blind.

Av de däggdjur som kan flyga är kanske flyghunden en av de märkligaste. Dess vingspann kan bli över två meter och dessutom har de framför vingarna en extra lång klo att kunna klättra med. De ser ut som rävar och kallas därför för flying foxes av engelsmännen. På grund av dess storlek har andra kallat dem för megabat och en del säger fruitbat eftersom vissa av dem lever på frukt. De tillhör arten fladdermöss och finns i tropiska delar i Asien, i Australien samt i delar av Afrika.

I vattnet

Bläckfisken mimic octupusBläckfisken mimic octupus är väldigt speciell. Den kan precis som Kameleonten ändra färg för att skydda sig när är på väg att bli angripen av rovfiskar. På latin heter den Thaumoctopus Mimicus och har det extra unikum att även ändra kroppens form. När den blir angripen av en rovfisk byter den skepnad för att likna en fiende till just den art som anfaller och på så sätt undkomma att bli middagsmat. Denna bläckfisk lever i vattnen runt Indonesien och Malaysia och upptäcktes så sent som för 20 år sedan.

Det finns flera olika arter som kan förvandla sig på diverse olika sätt för sitt skydd. Ett vattendjur som dessutom kan få oss att skratta är Blåsfisken som lever i varma vatten. Den heter Pufferfish på engelska och ser ut som en taggig boll när den blåser upp sig. Men vi skall inte roa oss för mycket med den då dess gift är skadligt för människor. Men dess ändrade form skrämmer många, särskilt rovfiskar. Dock inte japanerna som anser Blåsfisken som en delikatess med namnet Fugu.

Utrotningshotade djur

På denna sida kan du läsa om djurliv i allmänhet men också lära dig en hel del om just djur och natur. Vi människor har skapat oss en värld där vi mer eller mindre lånar väldigt mycket utav naturens resurser. Detta innebär att det förr eller senare kan ta slut och det man ofta inte tänker på är att naturen är hem för miljontals arter av djur. Människans girighet och egoism har gjort så att många djur redan har utrotats, och en hel del andra arter står på tur. Detta på grund av att de förlorar sin naturliga livsmiljö, men även på grund av tjuvjakt.

På grund av människans extremt snabba utveckling så har djur och natur förändrats drastiskt och fortsätter utvecklingen gå i samma takt kan det ha mycket förödande konsekvenser i framtiden. Ett exempel på ett kvarlevande problem hos vargar i Sverige är att den var utrotningshotad och ett förbud mot att skjuta dem inleddes, detta skapade ett problem med inavel då vargarna är alldeles för nära släkt med varandra på grund av att det ett tag var så få av dem. Då förökade de sig med varandra helt enkelt. I Sverige har vi en hel del arter som hotas att utrotas vilket ni kan läsa om lite längre ner.

Tjuvjakt – noshörningar och elefanter

Det har i media uppmärksammats mycket kring tjuvjakten på noshörningar men även på elefanter och organisationer vädjar folk att bli faddrar för dessa djur för att försöka hindra dessa ifrån att bli utrotade. Inte är det bara en tragedi för djuren som det drabbar utan även för skogarna då ekosystemet rubbas. Det har i över 60 miljoner år funnits noshörningar på vår planet med över 30 olika arter av noshörningen – idag finns det endast 5 arter av noshörningen kvar och dess dagar kan vara räknade. 4 av dessa 5 arter är idag utrotningshotade och den femte arten är även den på god väg att bli hotad. tjuvjakten existerar främst då folk vi sälja t.ex. hornen på noshörningen. Det är en ohållbar lösning som gör att folk jagar och dödar djur bara för att tjäna pengar. En annan lösning skulle kanske vara att ta ett lån som många andra gör, då kan man besöka lendify.se  för att få ett schysst lån. Då behöver man inte springa omkring och döda oskyldiga djur om man är i ett behov av pengar.

Utrotningshotade djur i Sverige

Utrotningshotade djur i SverigeVi kan även finna en hel del utrotningshotade djur i Sverige, dessa hotas att inte finnas kvar inom ett par år om vi inte ändrar på vårt sätt att leva och ta hand om vår natur. Enligt forskare så pågår det en massutrotning av djur just nu då utvecklingen går rysligt fort framåt. Vissa arter av fladdermöss hotas att utrotas i Sverige men även lodjur, ängshök samt fjällräv och järv. Ett tag så låg även vargen risigt till och ett förbud mot att skjuta varg infördes – sedan dess så har vargens framtid sett mycket mer ljus ut och ligger inte längre i farozonen.

Varför blir vissa djur utrotningshotade?

Det finns en rad olika anledningar till varför vissa arter drabbas värst. Det är som tidigare nämnts utvecklingen och människans sätt att leva på djur och natur som gör utrotningen extrem – idag värre än någonsin. En anledning till att vissa arter blir utrotningshotade är att det redan till en början finns väldigt få av dem och om det då sker en liten förändring så blir utfallet mycket större för just dessa och då påverkas de klart starkare. I Sverige finns det en så kallad ”Rödlista” som var femte år ges ut, här listas de djur som ligger mest i farozonen för att bli utrotade.

fucking indian girls onlyindianporn2.com pooja umashankar avini paridhi porn-loop.net www.masalaclips.in www.kannada sex.com dirtyindianporn.info kochi meyer gud c xxx dailyindiansex.net xxn videos.com dolly minhas hindisexmovies.info vido sex local sex indian blackpornsexvideos.com sex video tumblr officexnxx bananocams.com bangalore city sex porn veido best-pornos.com kookporn.com sexy video gujarat apacams.com amma magan fun cinema ranchi jharkhand com-porno.com sexy movey marathe sex video gold-indian.mobi malayalam sexstories bangla maid sex video megaindianporn.net xxxcc real indian gang rape in the woods (video filmed by mobile phone) indiansgetfucked.net oriya girl sex video ww hindi sexy freeindianporn3.com sex sagar chat room aditi sharma hot indiansharing.mobi new sex videos download